top of page

Om FNs klimatrapport 2023

Efter den uppmärksammade klimatrapporten från FNs klimatpanel (IPCC) är det än mer tydligt att vi borde ha kommit längre i vårt klimatarbete än vad vi gjort. I DN kan man bl.a läsa “Den genomsnittliga svensken har ett mycket högt koldioxidavtryck, omkring 9 ton per år. I den siffran ingår inte utsläpp från förbränning av biomassa.” (https://www.dn.se/vetenskap/skarpa-reaktioner-pa-stora-klimatrapporten-sverige-har-stort-ansvar/)

Det är lätt att känna sig vanmäktig och tänka att läget är kört. Eller så tänker man på vad man själv kan göra som privatperson eller företag och att “det här måste vi fixa”.

I Sverige har vi flertalet reglerande lagar men det är uppenbart att dessa inte är tillräckliga för att minska våra koldioxidavtryck i den takt som krävs. Fråga dig som företag - vad kan vi göra? De företag jag pratar med vittnar om att det i många fall handlar om att man inte vet var man ska börja. Man kan fundera i evigheter på vilken modell man bör använda, spendera månader eller år på att tänka ut bästa sättet - men det allra viktigaste är att starta igång. Ganska snart får man klarhet i vad man gör idag, vad man kan göra bättre och vilka mål som är de viktigaste att fokusera på. Börja gräv där du står!6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page