top of page

5 snabba tips för hållbart företagande

Som företag har vi en viktig roll i att ta hand om vår planet och säkerställa en hållbar framtid för framtida generationer. Här är fem snabba tips.


  1. Förtydliga er Hållbarhetsstrategi: Säkerställ att era värderingar, rutiner och processer finns på pränt.

  2. Energibesparing och Förnybar Energi: Genom att byta till sol- eller vindkraft kan ni minska er koldioxidavtryck avsevärt. Dessutom kan små förändringar som att byta till LED-belysning och installera smarta termostater hjälpa er att spara både energi och pengar.

  3. Cirkulär Ekonomi och Återvinning: Återanvänd, återvinn och minska avfallet så mycket det går. Skapa produkter med tanke på deras livscykel och möjligheten att återanvändas/återvinnas.

  4. Hållbar Leverantörskedja: Granska och samarbeta med leverantörer/partners som delar er syn på hållbarhet. Ställ krav på miljöprestanda och socialt ansvarstagande som ni gör på er själva.

  5. Medarbetarinvolvering: Era medarbetare är en värdefull resurs när det kommer till hållbarhetsinitiativ. Utbilda och involvera dem i företagets hållbarhetsmål och hur de kan bidra, både på jobbet och i sin vardag.


Till sist - definiera klara mål och riktlinjer för företaget. Utan att sätta upp mätbara mål är det svårt att se förbättringarna.
11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page