top of page

Om Hållbart företagande från hemmakontoret

Jobba i pyjamas? Ta en tupplur, hämta barn eller slänga i en tvätt och istället köra ett arbetspass på söndagen för att du inte hann med allt?

Det finns mycket fördelar med att kunna sköta sitt arbete (för de som har kontorsjobb vill säga) under vilka tider som helst under veckan. Men hur hållbart är det i längden, för individen likväl som för företaget?

Det finns många som känner att man vinner tid och har lätt för att skilja på jobb och privat, men ännu fler som inte riktigt klarar av att sätta egna gränser och därmed får svårt med den så viktiga återhämtningen från ett kanske stressigt jobb.

För att inte tala om vad som händer med oss när vi isolerar oss från en "riktig" kontakt med medarbetare och hur det påverkar de spontana möten som ofta är viktiga för arbetsgivaren och företagets utveckling. För att ha ett genomgående hållbart företagande är det väsentligt att fundera över de här frågorna och ta aktiva beslut om hur vi kan ha en balans på det här och som även ger nytta för alla inblandade parter. Det finns en hel del forskning runt det här nuförtiden, speciellt efter pandemin. Här är ett exempel med 10 punkter att kika på https://www.medhelp.se/hr-rapporten-2022-de-10-viktigaste-insikterna/

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page